måndag 5 december 2016

Avsnitt 3

Idag ska vi titta på avsnitt 3 av Leende guldbruna ögon http://www.svtplay.se/video/11229493/leende-guldbruna-ogon/leende-guldbruna-ogon-sasong-1-avsnitt-3 och sedan jobba i par och skriva sammanfattningar av avsnittet. Jag tänker att det ska sammanfattas med max 10 meningar. När ni har skrivit texten ska ni byta text med ett annat par och ge feedback på deras text. Ni ska titta på olika delar i texten och motivera om de har lyckats med det eller inte. Följande ska ni ge feedback på:


Rubrik
Passande innehåll
Tydligt
Variation i meningar
Variation i ord
Skrivregler
Grammatik


Ni ska också i slutet av er "bedömning" ge två stjärnor och en önskan, alltså två saker som är extra lyckat i sammanfattningen och en sak som är extra viktigt att de jobbar vidare med.


Vi ses snart!
/Sofia

28 kommentarer:

  1. Vägen till framgång
    Avsnitt 3 handlar om de svårigheter som står inför man för att uppnå sin dröm. I början var det att de gjorde video och publicerade den på nätet. Sedan Lennart kollade på tidningar om det är någon som behöver dansband för fest eller… Därefter fick de sin första spelning. Alla dansbands medlemar var glada och Lennart skickade ett brev till sin kära Sandra. I festen de upptäckte att det är en privat fest och alla gäster kom ditt bara för att ha roligt. Där gick det Lennartz dansband ära förnär att bli de utskrattad och de blev besvikna. Lennart bestämde sig att lämna festen, men de andra stannade kvar där för att tjäna pengar, då dansbandet blev splittrat. Efter den privata festen fick Rashan chans att deras band ska spela live i TV-programmet, därefter återkom Lennartz medlemer till bandet och spela igen. I den sista festen kom Sandra, därför Lennart bestämde sig att sjunga sin speciella låt som han hade skrivit till Sandra därmed sjöng han till Sandra. Till slut gjorde de stor succé och hittade vägen till framgång.
    Ali och Suzi

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ni har skrivit en jättebra rubrik och ni har kopplat rubriken med sluttning tycker vi. Inledning är spännande.
      Men ni har lite fel i grammatik
      "Sedan Lennart kollade på tidningar om det är någon som behöver dansband.." De måste skriva "om det var någon som behövde..".
      "I festen de upptäckte att det är en privat fest" Det måste vara "I festen upptäckte de att det det var en privat fest".
      " då dansbandet blev splittrat" Det måste vara "då blev dansbandet splittrat".
      "Efter den privata festen fick Rashan chans att deras band ska spela live i TV-programmet " det måste vara "Efter den gav privata festen en chans till Rochan att deras band skulle spela..".

      Mariam och Gazwan



      Radera
    2. Jag vill att ni kommenterar alla punkter när ni ger feedback, alltså alla som jag har skrivit i inlägget. Försök också att motivera grammatikförbättringarna som ni visar. Alltså varför är ert förslag bättre?

      Handlar en sammanfattning om att man ska ha en spännande rubrik och inledning? Till vilka typer av texter är det viktigt? Jobba vidare imorgon med den här feedbacken... Glöm heller inte att ge två stjärnor och en önskan i slutet!

      Radera
    3. Ayman32

      Rubriken är ganska spännande, men jag vet inte om den passar bra avsnittet eller inte. Jag har en förslag, kan det bli sammanfattning ur leende guldbruna ögon, avsnitt 3. Vad tror ni Ali och Susi?

      Jag tror att innehållet passar bra.

      Jag tror att sammanfattningen är tydlig.

      meningarna och orden är väl varierade, tror jag.

      Skrivregler är ok.

      Grammatik är ok.

      Radera
    4. Ayman32

      Sofia, du har skrivit massor med punkter som vi ska diskutera och jag tycker om det.

      Radera
    5. Vår nya Sammanfattning
      Sammafattning av avsnitt 3 av Leende guldbruna ögon
      Avsnitt 3 handlar om de svårigheter som står inför man för att uppnå sin dröm. I början var det att de gjorde video och publicerade den på nätet. Sedan Lennart kollade på tidningar om det är någon som behövde. Därefter fick de sin första spelning. Alla dansbands medlemar var glada och Lennart skickade ett brev till sin kära Sandra. I festen upptäckte de att det var en privat fest och alla gäster kom ditt bara för att ha roligt. Där gick det Lennartz dansband ära förnär att bli de utskrattad och de blev besvikna. Lennart bestämde sig att lämna festen, men de andra stannade kvar där för att tjäna pengar, då blev dansbandet splittrat. Efter den gav Hasse en chans till Roshan att deras band ska spela live i TV-programmet, därefter återkom Lennartz medlemer till bandet och spela igen. I den sista festen kom Sandra, därför Lennart bestämde sig att sjunga sin speciella låt som han hade skrivit till Sandra därmed sjöng han till Sandra. Till slut gjorde de stor succé och hittade vägen till framgång.
      Ali och Suzi


      Radera
  2. Sammanfattning om Avsnitt 3 av leende guldbruna ögon
    Lennart ringde till olika arrangörer som var i tidningen och bad dem att få en chans för att vara i en fest och sjunga där, men alla tackade nej. Lennart publicerade på nätet om sitt dansband, då har Hasse accepterat dem att sjunga i privatfesten och efter det skickade Lennart ett brev till Sandra. Bandet åkte till lokalfesten som ligger i Hammarby sjöstad för att sjunga där för det första gången framför folket, medan de sjöng började alla skratta eftersom publiken tyckte att de är ett skämt och roliga. Lennart blev besviken, arg och lämnade lokalen med bandet, men sen kom Roshan tillbaka till lokalen med de andra utan Lennart. De fortsatte sjunga på roligt sätt och folken skrattade åt dem och det blev succé. Lennart var ledsen och han återvänd hem, de andra lämnade bandet också men sen samlade Roshan alla bandet för att de hade en chans att sjunga på ett känt program-TV. Roshan och de andra åkte till Lennart för att övertyga honom att sjunga för sista gången för Sandras skull. Lennart och alla i gruppen lyckades framför alla publiken och folket tyckte att dem var jättebra. I slutet blev bandet känt i hela Sverige.

    Mariam och Gazwan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Rubriken är passande med det är för långt. Meningar ibland är så lång och det står några detaljer som inte är viktiga t.ex. de åkte till lokalfesten som ligger i Hammarby sjöstad för... Det är tydlig och lätt att förstå. Det innehåller alla viktiga händelserna. Meningarna är inte varier därför nästa alla meningar börjar med Lennart.DE skrev "Då har Hasse accepterat" inställt för Då hade Hasse accepterat, "skratta" inställt för "skratta åt".
      Ali och Suzi

      Radera
    2. Ja, ni är på rätt väg. Men varför är rubriken för lång? Har ni i så fall ett förslag på hur den kan bli kortare? Vilka detaljer kan de ta bort? Kan ni hjälpa dem att variera sina meningar? Hur är det med ord och skrivregler? Glöm inte att ge dem två stjärnor och en önskan! Jobba vidare imorgon...

      Radera
    3. Ayman32

      Rubrik: Rubriken är bra
      Passande innehåll: Bra
      Tydligt: Lagom
      Variation i meningar: Meningarna är väl varierade.
      Variation i ord: Ok
      Skrivregler: Inte så bra
      Grammatik: inte så bra

      Det är vad jag tror och det betyder att jag är inte säker.

      Radera
    4. Vår rättade version:

      Sammanfattning av avsnitt 3 av Leende guldbruna ögon
      Lennart ringde till olika arrangörer som var i tidningen och bad dem att få en chans för att vara i en fest och sjunga där, men alla tackade nej. Han publicerade på nätet om sitt dansband. Då hade Hasse accepterat dem att sjunga i privatfesten och efter det skickade Lennart ett brev till Sandra. Bandet åkte till festlokalen för att sjunga där för första gången framför folket och medan de sjöng började alla skratta, eftersom publiken tyckte att de var ett skämt och roliga. Så Lennart blev besviken, arg och lämnade lokalen med bandet, men sen kom Roshan tillbaka till lokalen med de andra utan Lennart. De fortsatte sjunga på ett roligt sätt och folken skrattade åt dem och det blev succé. På grund av skrattet blev Lennart ledsen och han återvände hem och de andra lämnade bandet också, men sen samlade Roshan hela bandet för att de hade en chans att sjunga i ett känt tv-program. Roshan och de andra åkte till Lennart för att övertyga honom att sjunga för sista gången för Sandras skull. Lennart och alla i gruppen lyckades framför hela publiken och folket tyckte att de var jättebra. I slutet blev bandet känt i hela Sverige.

      Radera
    5. Ni har skrivit en jättebra rubrik och ni har kopplat rubriken med avslutning men man får inte att ändras original texts rubrik när man skriver en sammanfattning. . Inledning är spännande.
      Men ni har lite fel i grammatik
      "Sedan Lennart kollade på tidningar om det är någon som behöver dansband.." De måste skriva "om det var någon som behövde..".
      "I festen de upptäckte att det är en privat fest" Det måste vara "I festen upptäckte de att det det var en privat fest".
      " då dansbandet blev splittrat" Det måste vara "då blev dansbandet splittrat".
      Alltid kommer verbet på andra plats och det är därför ni hade fel i grammatiken. När ni skriver en text i dåtid, måste alla verben som är i texten att vara i dåtid.
      Vi önskar att ni koncentrerar sig lite mer i grammatiken när ni skriver en text.

      Radera
    6. Ayman32

      Mariam, har du bedömt din egen text?

      Radera
    7. Nej, vi har bedömt Suzi och Alis text.

      Radera
  3. Sammanfattning av Leende guldbruna ögon
    Lennartz band har publicerat första video på nätet och det haft många tittare, och efter det försökt Lennart kontakte med organisatörer som la annons i tidningar. Lennart skickade det första brevet till Sandra och berättade om hans ont i sin tand och nytt bandet som jobba med, och de hade försök i privat festen men det var fiasko, eftersom besökarna ansåg bandet som ett skämt och skrattade åt dem så Lennart gick ut och ville inte fortsätta det, men Rochan sjöng istället Lennart för att ta pengar, och där fick han Hasses nummer som har jobbet på Stv. Lennart kom tillbacka till Fellingsbro med besvikelse, och övrig medlemmar lämnade bandet. Hasse ringde till Roshan för att bandet sjöng på Skansen som tittades av 3 miljoner svenskar och det var motivation för att samla igen det bandet. I Skansen Lennart sjöng sin egen låt som heter Sandra istället leende guldbruna ögon och succé det.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ayman32

      Bra jobbat!
      Har du skrivit sammanfattningen själv?

      Radera
    2. Rubrik- saknas avsnitt 3.
      Innehåll- saknas att Sandra och Lennart träffades i Fellingsbro och att hon var på Skansen, annars finns det viktiga med.
      Tydligt- vad är stv? (SVT)
      Variation meningar- det börjar oftast med subjekt men bra med sista mening när ni började med plats.
      Variation ord- orden är väl varierade te.x. publicerat, organisatörer, besvikelse, succé.
      Skrivreglar är ok men ni har skrivit en lång mening (Lennart skickade....på tv)
      Grammatik är ok men det finns bara två fel och det är (de hade försök) det måste vara de hade försökt, och (övrig medlemmar) det måste vara övriga medlemmar. kontrollera ordföljd och verbform.
      Det är bästa med texten att ni använder bra variation ord och ni har skrivit en bra sammanfattning.
      Jag önskar att ni inte skriva lång mening och försök börja med bisats.
      Mahmoud

      Radera
  4. Rawaa och Salim
    Sammanfattning av leende guldbruna ögon avsnitt 3
    Lennart ringde till arrangörer och frågade dem ’’om de vill ha den världens bästa dansband.’’, men dem svarade nej, samtidigt gjorde bandet sin egen webbsida som hade bandets videos. Lennart skickade ett kärleksbrev till Sandra som läste det och blev kär i Lennart mer och mer. Bandet tjänade pengar, så var och en av bandets medlemer började uppnå sitt mål. Medan bandet sjöng i privat fest, skrattade gästerna åt bandet och då vägrade Lennart sjunga vidare och åkte tillbacka hem, men andra bandets medlemer, som splittrades efter festen, fortsatte festen och Roshan sjöng istället. Roshan sjöng rap igen, men han lyckades inte, så han började samla bandets medlemer för att delta i ett tv program som hade tre miljoner tittare och där skulle bandet sjunga en låt som skulle väljas av bandet. I början vägrade Lennart att ställa sig till bandet men till slut lyckades Roshan att övertala honom att sjunga Sandras sång i programmet men arrengören tvingade bandet att sjunga leende guldbruna ögon sång. Lennart blev chockad när han såg Sandra mellan åskådare men Roshan och Christer motiverade honom för att sjunga, så bandets började sjunga Sandras låt som var jättefin och alla tittare reagerade glatt med bandet.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det finns en bra rubrik som är jätteviktig för läsare som kan förstå hela texten och den är kopplad med texten också. För passande innehåll tycket vi att texten innehåller viktigaste händelser så de är bra på det och då blir den här texten tydlig men det finns otydlig mening när de pratar om Christer. Texten har många olika ord och olika meningar så de har gjort bra variation i både ord och mening. Å andra sida finns det några fel på stavning till exempel medlemmar som är viktig att texten blir tydlig eller inte. Grammatiken är bra men det finns några fel i texten till exempel och” dem ” som använder objekt form men det är subjekt och de använder mer och mer som jag tycker att det inte är bra.
      Det finns två stjärnor på texten: Rubriken är bra därför att den är kopplad med texten. Det finns bra variation i båda meningar och ord.
      Tips: Jag tycker att de ska bli bättre om de koncentrerar sig på stavningen, därför att stavningens fel ska bli texten förstår otydligt

      Susan och moustafa

      Radera
    2. Vår rättade version:

      Sammanfattning av leende guldbruna ögon avsnitt 3
      Lennart ringde till arrangörer och frågade de ’’om de vill ha den världens bästa dansband.’’, men de svarade nej, samtidigt gjorde bandet sin egen webbsida som hade bandets videos. Lennart skickade ett kärleksbrev till Sandra som läste det och blev mer kär i Lennart. Bandet tjänade pengar, så var och en av bandets medlemmar började uppnå sitt mål. Medan bandet sjöng på en privat fest, skrattade gästerna åt bandet och då vägrade Lennart sjunga vidare och åkte tillbaka hem, men andra bandets medlemmar, som splittrades efter festen, fortsatte festen och Roshan sjöng istället. Roshan sjöng senare rap igen, men han lyckades inte, så han började samla bandets medlemmar för att delta i ett tv program som hade tre miljoner tittare och där skulle bandet sjunga en låt som skulle väljas av bandet. I början vägrade Lennart att ställa sig till bandet men till slut lyckades Roshan att övertala honom att sjunga Sandras i programmet, men arrengören tvingade bandet att sjunga Leende guldbruna ögon sång. Lennart blev chockad när han såg Sandra bland åskådarna men Roshan och Christer, som är en känd dansbandssångare, motiverade honom för att sjunga, så bandet började sjunga Sandras låt som var jättefin och alla tittare reagerade glatt med bandet.

      Rawaa och salim

      Radera
  5. Sammanfattning av ’’Leende guldbrunna ögon’’ avsnitt 3
    Lennartz börjar ladda ner flera sånger på nätet så många människor lyssnar på dem och då börjar Lennert ringa med många företag och personer för att göra fester och sjunga där men de flesta förvägrar hans fråga. Äntligen skickar Lennart ett brev till Sandra som blir jätteglad när hon vet att Lennart kär henne. Till en privat fest åker de för att sjunga men folket skrattar åt dem och alla bandmedlemmar blir besviken särskilt Lennart och bandet splittras. Lennart bestämmer sig att lämna bandet och åker tillbaka till Fellingsbro. En man som heter Hasse och jobbar på Sveriges TV som regissör, ger Roshan ett personligt kort, därför att han älskar bandet och förskar att prata med Roshan flera gånger. Sedan återvänder Roshan till Raps band men han lyckas inte med dem. Roshan och Hasse träffas och avtalar att bandet ska sjunga på programmet och Roshan börjar samla bandet igen som de reser till Lennart för att övertala honom att följa med dem igen. När Lennart går till festen och sjunger, ser han Sandra som är i festen och då fullgör han sitt löfte att han ska sjunga för henne. Äntligen blir Lennertz ett känd band och Sandras låt blir en succé.
    Susan och Moustafa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Azeb och Ayman32.

      Ni har en bra rubrik och ni sätter punkter på det rätta sättet.

      Rubrik: Bra.

      Tydligt: Sådär.
      ”samla bandet” kan bli samla ihop bandetsmedlemmar.
      ”Roshan börjar samla bandet igen som de reser till Lennart för att övertala honom att följa med dem igen.” är svårt att förstå. Övertala eller övertyga?
      ”När Lennart går till festen och sjunger”. Är det ett program eller en fest? Går Lennart till festen eller reser eller åker?

      Variation i meningar: Inte ok.
      ”Till en privat fest åker de för att sjunga”. Vilka är de som sjunger? Är de Sandra och Lennart?
      ”därför att han älskar bandet och förskar att prata med Roshan flera gånger”. Den här meningen är inte lätt att förstå.
      ”han lyckas inte med dem” kan bli bättre.
      ”bandet ska sjunga på programmet”. Vilket program?

      Variation i ord: Inte bra.
      Ordet Roshan är för mycket. Kan man byta ordet Roshan till ordet han eller någonting annat.
      ”förskar” kan inte förstås.
      ”personligt kort” kan bli bättre om man använder ordet kontaktkort.

      Skrivregler: Inte ok.
      "sånger på nätet så många människor" blir sånger på nätet, så många människor.
      "företag och personer för att göra" blir företag och personer, för att göra.
      "sjunga där men de flesta förvägrar hans fråga" blir sjunga där, men de flesta förvägrar hans fråga
      ”åker de för att sjunga” blir åker de, för att sjunga.
      ”sjunga men folket skrattar åt dem” blir sjunga, men folket skrattar åt dem.
      ”men han lyckas inte” blir bättra om vi sätter ett kommatecken före ordet ”men”.
      ”Sandra som blir jätteglad när hon vet” blir Sandra som blir jätteglad, när hon vet.
      ”bandmedlemmar blir besviken särskilt” blir bandmedlemmar blir besvikna, särskilt.
      ”En man som heter Hasse” blir en man, som heter Hasse.

      Grammatik: Inte ok.
      "Lennert ringa med många" blir Lennert ringa till många.
      ”att Lennart kär henne” blir att Lennart är kär i henne.
      ”blir besviken” blir, blir besvikna.
      ”att lämna bandet och åker tillbaka” blir att lämna bandet och åka tillbaka.
      ”träffas och avtalar att bandet ska” blir träffas och avtalar om att bandet ska.
      ”Sandra som är i festen” blir Sandra som är på festen.
      ”till Raps band” kan bli till sitt rapband.

      Det här är vad vi tror.

      Radera
    2. Feedback om sammanfattning av ’’Leende guldbruna ögon’’ avsnitt 3
      Rubriken är passande med sammanfattningen. Därutöver kan förstå lätt vad som händer i avsnittet, men vi förstår inte vad betyder där när ni skriver ’’… för att göra festen och sjunga där.’’, därutöver ska det bli tydligare om ni förklarar varför försökar Hasse prata med Roshan flera gångar och vi tycker att ordet ”programmet” är mer passande än ordet ”festen” när ni skriver ’’När Lennart går till festen … ’’. Meningarna varieras på bra sätt, eftersom ni ibland börjar på adverbet som ni skriver ’’Äntligen skickar Lennart… ’’, plats som ni skriver ’’Till en privat feståker… ‘’ och bisats som ni skriver ’’När Lennart… ‘’. Dessutom finns det bra variation i orden som gör texten mer spännande. Grammatiken är bra, men det finns bara några fel i prepositioner t.ex. ’’ringa med’’ och ’’kär henne’’.
      Det finns jättebra variation i meningarna och orden, därutöver sammanfattningen ger läsaren en bra bild om avsnittet, men vi tycker att texter ska bli tydligare om ni använder kommatecken i passande plats t.ex.’’… på nätet, så…’’ istället för ’’…på nätet så..’’, ’’…där, men…’’ istället för ’’…där men…’’.

      Rawaa och Salim

      Radera
  6. Sammanfattning om Leende guldbruna ögon avsnitt 3
    De Lennartz laddar en video på nätet för de vill bli kända och Lennart försöker ringa till flera olika dansband.
    Lennartz sjunger på en fest, men dem lyckas inte. Lennart går ut, men alla fortsätter festen även om bandet inte känner så bra.
    Roshan lära känner Hasse som jobbar på SVT och ge honom hans eget kort.
    Bandetsmedlemmar splittras och Lennart åket sitt hem och Roshan försöker gå in till gammal rapartist och sjunger med sina gamla kompisar och Mehram bestämmer sig för att han inte vill ha någon kista, Moddy kommer tillbaka till sin familj, Fatima och hennes nyfunne kärlek köper varsin biljett.
    Lennart blev mycket besviken så han lämnade bandet och åkte till sin hemstad, och han träffade Sandra men han var så ledsen och blev ursinnig på henne.
    Roshan fick ett samtal från Hasse som vill att Lennartz ska spela i tv programmet Allsång på Skansen, och då försökte Roshan övertyga bandet att återförenas och därför åkte de till Lennart för att hämta honom.
    När de spelade i tv programmet gjorde de en kupp och bytte låt och sjung Sandras sång speciellt till Sandra som satt i publiken och de gjorde succé.
    Mahmoud, Ayman, (Sofia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ayman32

      Jag var med i den första 25% av den texten, sedan tappade jag koncentrationen.
      Jag vet inte om jag hinner bedöma dem alla texterna eller inte, men jag ska försöka.

      Radera
    2. Det är bra rubrik eftersom de kopplade mellan rubrik och vad de skrev ner. De skrev bra sammanfattning därför att berättade om alla viktiga händelser på avsnitt 3, men det fanns några fel tillexempel: de skrev “ De Lennartz laddar ” jag tror att om skrev de laddar eller lennartz laddar skulle bli bättre, och skrev laddar utan upp och det var inte samma innebörd som de ville berätta om. Fanns också några meningar som otydligt “Roshan lära känner Hasse som jobbar på SVT ” så jag tror att om de skrev Roshan lär känna Hasse som jobbar på SvT skulle bli bättre. Den samfasningen var bra på grammatik men ibland fanns några fel på tempos tillexempel använde presens verbform och preteritum verbform på samtidigt ” laddar, åkte, försöker, går, försökte ”och jag tror att om man skrev med en verbform tillexempel preteritum eller presens skulle bli rätt. Jag hoppas att undvika de fel nästa gång.

      Radera
    3. Sammanfattning om Leende guldbruna ögon avsnitt 3
      Lennartz laddar upp en video på nätet för de vill bli kända och Lennart försöker ringa till flera olika dansband.
      Lennartz sjunger på en fest, men dem lyckas inte. Lennart går ut, men alla fortsätter festen även om bandet inte känner så bra.
      Roshan lär känna Hasse som jobbar på SvT och ge honom hans eget kort.
      Bandetsmedlemmar splittras och Lennart åker sitt hem och Roshan försöker gå in till gammal rapartist och sjunger med sina gamla kompisar och Mehram bestämmer sig för att han inte vill ha någon kista, Moddy kommer tillbaka till sin familj, Fatima och hennes nyfunne kärlek köper varsin biljett.
      Lennart blir mycket besviken så han lämnade bandet och åkte till sin hemstad, och han träffade Sandra men han var så ledsen och blev ursinnig på henne.
      Roshan får ett samtal från Hasse som vill att Lennartz ska spela i tv programmet Allsång på Skansen, och då försöker Roshan övertyga bandet att återförenas och därför åker de till Lennart för att hämta honom.
      När de spelar i tv programmet gör de en kupp och byter låt och sjunger Sandras sång speciellt till Sandra som sitter i publiken och de gör succé.
      Mahmoud

      Radera
  7. För rättade version
    Sammanfattning av ’’Leende guldbrunna ögon’’ avsnitt 3
    Lennartz börjar lägga ut flera sånger som bandades av dem på nätet så många människor lyssnar på dem, och då börjar Lennert ringa till många arrangörer, för att göra och sjunga på fester, men de flesta avböjer hans fråga. Äntligen skickar Lennart ett brev till Sandra som blir jätteglad när hon vet att Lennart kär i henne. Till en privat fest åker bandet för att sjunga, men folket skrattar åt dem och alla bandmedlemmar blir besvikna särskilt Lennart och bandet splittras. Lennart bestämmer sig att lämna bandet och åker tillbaka till Fellingsbro. En man som heter Hasse som jobbar på Sveriges TV, ger Roshan ett personligt kort, därför att han älskar bandet och försöker att prata med Roshan flera gånger för att han vill att bandet sjunger i ett tv-program. Sedan återvänder Roshan till Raps band, men han lyckas inte med dem. Roshan och Hasse träffas och avtalar att bandet ska sjunga i programmet och Roshan börjar samla bandet igen och de reser till Lennart för att övertala honom att följa med dem igen. När Lennart går till programmet och sjunger, ser han Sandra som är i publiken och då fullgör han sitt löfte att han ska sjunga för henne. Äntligen blir Lennertz ett känd band och Sandras låt blir en succé.
    Susan och Moustafa

    SvaraRadera